Kapcsolat

Pályázati támogatás

MUNKAHELYTEREMTÉSSEL JÁRÓ KOMPLEX FEJLESZTÉST ZÁRT A PALOTÁS-MIX KFT.

A Gazdaságfejlesztési Programok “Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” című konstrukciója keretében 63,13 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Palotás-Mix Gumiipari Kft. A közel 444,5 millió forint összköltségű projekt során a cég kemeneshőgyészi székhelyének komplex technológia- és infrastruktúra fejlesztését valósította meg.

A beruházás során technológiai korszerűsítést eredményező új berendezések beszerzése történt, melyek kapacitásbővítést eredményeztek.

Az infrastruktúra és ingatlan beruházás keretében a vállalkozás egy úgy gyártócsarnokot épített, továbbá a fentiek működtetési feltételeit biztosító külső infrastruktúrális fejlesztések is megvalósultak.

Az alkalmazandó technológia bővítése, a kibocsátás bővítése szükségszerűen magában hordozta a munkavállalók létszámának a bővítését is. A projekt hatására a Palotás-Mix Kft. újabb 10 fő részére teremnt munkahelyet. A társaság ilyen módon is megjelenített, növekedésre építő gazdálkodása közvetlenül segíti elő a foglalkoztatás bővülését a térségben.

A fejlesztés eredményeként a Palotás-Mix Kft. az alkalmazott technológia minőségének és termelékenységének javításával sikeresen szerepelhet a nemzetközi versenyben, valamint megszilárdíthatja piaci pozícióját a gumikeverékek gyártása során.

A GOP 2.1.3-12 “Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” című pályázati kiíráson 63 131 822 forintos támogatást elnyert, 444 468 224 forint összköltségvetésű projekt 2013. februárjában indult és 2014. novemberében zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.