PALOTÁS-MIX Gumiipari Kft rendszeresen előállított kaucsuk-keverék ajánlata

Természetes kaucsuk alapú keverékek
(NR)

Természetes kaucsuk alapú keverékeink a felhasználás széles területeit ölelik fel, megrendelőink különösen különböző rugózási feladatok megoldására, valamint a nagy szakítószilárdságú termékek előállítására használják fel.

Cégünk a csak természetes kaucsukot (NR) tartalmazó keverékeket 40-90 ShA keménységi fokban gyártja. Az egyes minőségek 5 ShA fok különbséggel követik egymást.

 

Természetes kaucsuk és általános rendeltetésű műkaucsukok társításával készülő keverékek
(NR-SBR), (NR-BR), NR-IR)
 

A természetes kaucsuk ára miatt azon termékeknél, ahol a műszaki paraméterek nem különösen magasak, gyakorta használnak SBR-el társított NR kaucsuk alapú keverékeket. Az SBR-el történő társítás nemcsak olcsóbbítja a keverékeket, hanem javítja extrudálhatóságukat és kalanderezhetőségüket is.

A polibutadién (BR) kaucsuk javítja a termékek dinamikus tulajdonságait, ezért gyakran alkalmazzák olyan keverékeknél, amelyekből készülő termékek nagyobb dinamikus igénybevételnek vannak kitéve.

A poliizoprén (IR) kaucsuk javítja a keverékek szilárdsági tulajdonságait, pozitív hatása van a dinamikus tulajdonságokra.

Az SBR, a BR, és az IR kaucsukok egymás mellett is felhasználhatók a természetes kaucsukkal (NR) történő társításra, ekkor annak tulajdonságait a feldolgozás és felhasználás szempontjai szerint bizonyos mértékben módosítják.

Cégünk ezeket a keverékeket 40-95 ShA keménységi fokban gyártja. Az egyes minőségek 5 ShA fok különbséggel követik egymást.

 

Sztirol-butadién kaucsuk alapú keverékek
(SBR)

A kizárólag SBR kaucsuk alapú keverékek a természetes kaucsuk alapúakhoz képest rendszerint olcsóbbak. Ezt az árelőnyt viszont a termék műszaki tulajdonságaiban kell „megfizetni”, mert a tulajdonságok szerényebbek.

Elsősorban az abroncsjavításban, valamint a cipőiparban érdekelt vevőink részére alakítottuk ki ezt a csoportot.

Cégünk az SBR keverékeket 45-95 ShA keménységi fokban gyártja. Az egyes minőségek 5 ShA fok különbséggel követik egymást.

 

Butadién-akrilnitril kaucsuk alapú keverékek
(NBR)

A műszaki gumicikkeket gyártó feldolgozók ezt a keveréktípust használják az egyik legnagyobb mennyiségben. A keverékekből készült vulkanizátumok kopásállósága jobb, mint az NR keverékeké, kialakíthatók a –40-45 Co -ig, valamint a + 130 Co -ig használható típusok, valamint a kaucsuk helyes megválasztásával a jó olaj- és üzemanyag-állósággal rendelkező típusok.

Cégünk az NBR keverékeket 45-90 ShA keménységi fokban gyártja. Az egyes minőségek 5 ShA fok különbséggel követik egymást. Palettánkhoz tartozik továbbá az NBR/PVC blend alapú keverékek gyártása is.

 

Etilén-propilén-terpolimer kaucsuk alapú keverékek
(EPDM)

Ezt a keveréktípust is nagy mennyiségben használják a műszaki gumiárukat előállító feldolgozók. A keverék-összetételek széles skálája mind a kompressziós-, mind a fröccs-, mind pedig az extruziós feldolgozás és vulkanizálás igényeit kielégíti.

Jó időjárás- és ózonállóság jellemzi ezeket a termékeket.

Az alapkaucsukok sokfélesége lehetővé teszi igen széles keménységi skála kialakítását.

Cégünk az EPDM keverékeket rendszeresen 30-90 ShA keménységi fokban gyártja, az igények szerint kenes, illetve peroxidos vulkanizáló rendszerrel.

Az egyes minőségek 5 ShA fok különbséggel követik egymást.

 

Kloroprén kaucsuk alapú keverékek
(CR)

Az előzőekben felsoroltakhoz képest drágább keverékek. Főleg ott használatosak, ahol fontos a hő-, olaj-, láng-, ózon-, és penészállóság. A vulkanizátumok nagy szilárdságúak. 

Cégünk a CR keverékeket 45-80 ShA keménységi fokban gyártja.

Az egyes minőségek 5 ShA fok különbséggel követik egymást.

 

Izobutilén-izoprén (butil) kaucsuk alapú keverékek
(IIR)

A butilkaucsuk alapú keverékek jól ellenállnak oxigénnek, ózonnak, acetonnak, zsírsavaknak és lúgoknak. Leginkább azonban kis gázáteresztő képessége miatt használják. Elsősorban az abroncsiparban, valamint a gőzt és vegyszereket szállító tömlők, tömítő zsinórok készítésére alkalmazzák.

Cégünk az IIR keverékeket a vevő speciális igényeit tartalmazó receptek alapján gyártja, 55-65 ShA keménységben.

A PALOTÁS-MIX Kft. több száz saját kidolgozású, valamint számos, a vevőink által rendelkezésre bocsátott recepturával rendelkezik. Amennyiben vevőink a receptura titkos kezelését írják elő, azt titkossági nyilatkozat aláírásával nyugtázzuk. Azt harmadik fél részére nem adjuk át, és keveréket sem értékesítünk.

Vállaljuk konkrét igényekre receptek kidolgozását, és a keverékek elkészítését.

A keverékek készítése belső keverőben, a gyorsítás pedig hengerszéken történik, kiküszöbölve ezzel azt a veszélyt, hogy az egyes nyerskeverékekben vulkanizált szemcsék jelenjenek meg.

A gyártási csomagtömeg (charge) /megrendelési egység/a keménységtől, a sűrűségtől, az elesztomer típusától, valamint a keverési technológia paramétereitől függően.

 

39-45 kg

A gyártási csomagtömegnél kisebb mennyiségű megrendeléseket is teljesítünk (minimális mennyiség 10 kg), azonban ebben az esetben az eredeti ajánlatunkhoz képest 0,5 Eur/kg kismennyiségi felárat alkalmazunk.

A földrajzi távolságok áthidalását, a szállítási költségek redukálását elősegíti a budapesti Variachem Kft-nél bérelt „átadóraktárunk”, ahová vevőink megrendelése alapján a keverékeket beszállítjuk, s ahol azok átvehetők.

Fröccsvulkanizáló gépekben történő felhasználás esetén vállaljuk a keverék csíkban történő előállítását.

Cégünk 2004. év óta ISO 9001:2000 minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik, tevékenységét ennek alapján végzi. A 2008. évi újratanúsító auditon az auditor azt állapította meg, hogy cégünknél a rendszer nemcsak tanúsított, hanem valóban működik is.

Az eddigi vevői auditokon ugyancsak megfeleltünk.

Keverékeinkhez rendszeresen minőségi bizonyítványt mellékelünk. (Keménység, szakadási nyúlás, szakító-szilárdság).

Minden keverék-csomagról vulkanizációs görbét veszünk fel, és azt a minőségi bizonyítvánnyal együtt megküldjük, hogy vevőinknek a vulkanizálási paraméterek beállítását megkönnyítsük.

Bár az igények 95%-a fekete, színes keverékek készítését is vállaljuk.

Vállaljuk továbbá speciális kaucsukokból készülő keverékek (szilikon, HNBR, CSM, fluor) keverékek hengerszéken történő keverését is.

Minden egyes igényre – amennyiben nem követeli meg az igény kielégítése speciális anyagok felhasználását -, három napon belül árajánlatot adunk. Áraink a felhasznált alapanyagok, valamint a megrendelések mennyiségének és rendszerességének függvényeként alakulnak ki.

Partnereink legnagyobb számban a speciális alkatrészeket előállító, elsősorban multinacionális cégeknek beszállító feldolgozók, de egyes keverékeinket már közvetlenül külföldi alapítású cégek magyar érdekeltségei részére is szállítjuk.

 

A 2007., 2008. és 2009. évi vevőértékelések cégünket „A” minősítéssel tisztelték meg.

 

Partnereink a velünk való együttműködéssel megszabadultak az alapanyagok beszerzésétől, tárolásától, a keverékkészítéssel együtt járó környezetterhelési (korom, veszélyes hulladékok) problémáktól, a keverékgyártással együtt járó beruházási és fenntartási költségektől. 

Reméljük felkeltettük az Önök érdeklődését is, és hamarosan partnereink között üdvözölhetjük.

 

PALOTÁS-MIX Gumiipari Kft.

8516 Kemeneshőgyész, Nagymajor | Tel: (36)-89-200-215 | Fax: (36)-89-346-574 | palotasmix@palotasmix.com

webhosting: gethost.hu